Het verhaal achter mijn reis
Blijf op de hoogte en volg Sterrin
04 Augustus 2012 | Nederland, Rijssen
Vaak krijg ik de vraag waarom ik zo graag naar Australië wil. Er zijn vast nog wel meer mensen die zich dat afvragen dus het lijkt me een leuk idee omdat hier te vertellen.
Al sinds ik een klein meisje was ben ik gek op dieren en de natuur en álles wat er mee te maken heeft. Van honden en konijnen tot slangen en leeuwen. Ik ben elke dag wel in het bos te vinden waar ik vlakbij woon. Toen ik ongeveer 12 jaar was gingen mijn vader (die ook zo'n dierenvriend is) en ik het tv programma van Steve Irwin (The Crocodile Hunter) volgen. We vonden het allebei prachtig en Steve bracht die enorme passie over op mij. Waar ik al een basis van liefde voor de natuur had wist hij me nog meer te verbazen en me te raken door te laten zien hoe mooi onze aarde is. Deze passie ontwikkelde zich en Steve werd mijn voorbeeld. Ik leerde zo ontzettend veel van hem!
Op een dag kwam ik thuis van school en mijn vader stond al op mij te wachten. Ik was nog niet binnen of hij zei: "Steve is dood". Eerst snapte ik niet wat hij zei, maar een paar minuten later begon het door te dringen. Als Steve dood is zal ik hem ook nooit kunnen ontmoeten en ik zal nooit zoveel van hem kunnen leren als ik had gewild. Ik werd zó verdrietig. Ik heb dagen en dagen gehuild, alleen in mijn bed. Dat verdriet heb ik zo veel mogelijk voor mezelf gehouden omdat ik me wel realiseerde dat zoiets moeilijk te begrijpen is voor andere mensen. Maar op die dag dat ik dat nieuws kreeg, 4 september 2006, heb ik aan Steve beloofd dat ik zijn werk zou voortzetten en dat mijn passie niet weg zou gaan. Ik zou me ook in zetten voor de natuur en een echte wildlife warrior worden.
In tussen heb ik al veel dingen gedaan op mijn eigen manier. Mijn profielwerkstuk ging bijvoorbeeld over de oerangst voor slangen. Daarin probeerde ik samen met mijn klasgenoot mensen er van bewust te maken dat slangen niet de monsters zijn waar ze vaak voor worden aangezien. Na deze reis ga ik bos en natuurbeheer studeren in Wageningen, daar hoop ik ook veel te mogen leren.
Nu, exact 6 jaar later, ga ik mijn droom waar maken. Op 4 september 2012 kom ik in Australië aan. Eindelijk kan ik het land, waarvan ik al zolang gedroomd heb, met eigen ogen aanschouwen. Al die dieren die Steve me heeft laten zien in zijn programma kan ik nu in het echt zien. Ik hoop dat ik er veel kansen mag krijgen om me in te zetten voor de natuur en het wildlife. Ik hoop dat dit een ervaring wordt die ik nooit zal vergeten en waar ik met een lach op kan terug kijken.
Liefs Sterrin
05 Augustus 2012 - 09:29
Jane:
Nou, lieve Ster, ik weet dat jij jouw droom gaat waarmaken en wij zijn mega trots op jou!
Liefs Mama
06 Augustus 2012 - 17:37
Hester:
Ik hoop het ook voor je meissie! Ik gun het je enorm, live the dream! -
07 Augustus 2012 - 15:29
Brecht:
wat leuk dat je zo'n dierenvriend bent! =) veel geluk op je reis en pas op jezelf! x -
10 Augustus 2012 - 12:42
Papa:
Lieve Sterrin, ik ben super trots op jou dat jij je droom achterna gaat. Ik hoop dat hierdoor ook je passie voor de natuur de dieren en onze Schepper alleen maar groter zal worden!
Je bent een topper, ook hoe ik zie dat je alles goed aan het voorbereiden bent. Ik hoop dat je vele avonturen zult mee maken, in the land down under!
Liefs Papa