Back to the stars - Reisverslag uit Darwin, Australië van Sterrin Smalbrugge - WaarBenJij.nu Back to the stars - Reisverslag uit Darwin, Australië van Sterrin Smalbrugge - WaarBenJij.nu

Back to the stars

Blijf op de hoogte en volg Sterrin

04 Juni 2013 | Australië, Darwin

G'day,

Hoe gaat het daar in het veel te koude Nederland? Heb gehoord dat het weer nog niet echt mee wil werken. Om jullie niet nog slechter te laten voelen zal ik maar niet al te veel zeggen over het feit dat het hier in Darwin winter is en dat het hier zo'n 25 graden met een prachtige blauwe lucht is en dat de airco zelfs nog aan moet. Haha, genoeg gepest.

Ten eerste wil ik laten weten dat dit verslag nog minder dan 1% verteld over alle dingen die ik heb meegemaakt. Ik pik gewoon wat momenten die me zijn bijgebleven, maar ik kan simpelweg niet alles op papier zetten omdat dat te veel is. Als je meer wil weten over wat ik heb meegemaakt of gewoon de sappige details niet wil missen nodig ik je van harte uit om bij me op bezoek te komen als ik weer terug ben. Dat is tenslotte veel leuker.

Het afscheid in Tully was heerlijk. We hebben iedereen gedag kunnen zeggen en het bananenleven voorgoed achter ons kunnen laten. Het is een tijd die ik nooit zal vergeten en waarvan ik heel veel heb geleerd.
Na onze stop in Tully zijn we verder langs de eastcoast gereisd. Een bijzonder hoogtepunt voor mij was ons bezoek aan de Whitsundays. Eerst hebben we ons krot van een campervan ingeleverd om hem om te ruilen voor een ander krot dat iets minder rot was dan de vorige. Afijn, dezelfde dag boekten we nog een duikcurses in het Great Barrier Reef Marine park. De volgende dag vertrokken we 's ochtends vroeg met de boot richting de eilanden. We maakten een stop bij Whitehaven beach, wat mij betreft het mooiste strand ter wereld. Het zand bestaat voor 99% uit het materiaal waar glas van gemaakt wordt en je kan je tanden er mee poetsen. Of je huid scrubben. Dat deden Charon en ik. Het water was blauwer dan het blauwste water en het strand was zo wit dat het pijn deed aan je ogen. Ik heb nog nooit van m'n leven zo'n mooi strand gezien. We hebben er heerlijk gezwommen en genoten van het prachtige uitzicht. Vervolgens gingen we verder naar het rif. Daar kregen we een duikcurses en we haalden we ons diploma. Onder water ging er een totaal nieuwe wereld voor me open. Vissen in de mooiste kleuren en koraal in de meest bijzondere vormen en maten. Ik vond het heerlijk om in de stilte van het water te genieten van al dat moois. Het was zeker een ervaring om nooit te vergeten.
's avonds begon onze eeuwige zoektocht naar een slaapplek weer, want zoals het echte backpackers betaamt willen wij geen geld betalen voor een campingplek. Na 4 uur te hebben rondgereden belanden we uiteindelijk ergens in een woonwijk. We waren te moe om verder te gaan en alles is beter dan de rietvelden.

Een andere ervaring die ik nooit zal vergeten was onze tour over Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Dat is de plek waar ik voor het eerst wilde dingoes zag. Ik vond het erg bijzonder om deze dieren in het wild te zien en was verbaasd over hun uiterlijk. Ze waren namelijk enorm dun en uitgemergeld. Eigenlijk waren ze best wel lelijk. Maar een aantal weken later zou ik leren dat ze er niet overal zo uitzien, en dat er ook mooie en goed doorvoedde dingoes in het wild zijn. Op Fraser worden ze namelijk gevoerd door mensen en daardoor zijn er veel te veel om een gezonde populatie te zijn.
Zoals ik al vertelde is het hele eiland van zand. Er zijn dan ook geen wegen en we reden met een 4x4 bus over de duinen en het strand. Zo gaaf! Verder prachtige jungle gezien en in super heldere zoetwater beekjes gezwommen. Er waren nog meer Nederlanders bij onze tour, dus op Koninginnedag was dat wel gezellig.

Het hoogtepunt van mijn reis was denk ik wel Australia Zoo. Ik heb de hele dag met een brok in mijn keel rondgelopen. Het begon al op de weg ernaar toe waren. We reden op de Steve Irwin Way en ik voelde me zo vreemd. Zes jaar lang had ik hier op gewacht. De dierentuin was schitterend en overal voelde je Steve. Onder het Crocoseum (een soort stadion waar ze krokodillen voeren) hadden ze een museum voor Steve gemaakt. Dat vond ik het mooiste van de hele dierentuin. Ik kan niet echt beschrijven hoe ik me voelde, maar het was heel dubbel. Zonder Steve is het eigenlijk gewoon niet compleet, was mijn conclusie.
De zoutwater krokodillen waren echt schitterend en hun slangencollectie vond ik ook fantastisch. Ik heb nog een brief afgegeven voor Terri, de weduwe van Steve. Ze zouden het aan haar geven. Het voelde goed om mijn verhaal te kunnen delen.

Een andere prachtige reis hebben Charon, Rinku en ik gemaakt in Victoria. Daar hebben we namelijk de Great Ocean Road gereden. Dat is een weg die langs de kust gaat en waarvan je fantastische rotsformaties kan zien. De Twaal Apostelen vond ik het mooist. 'S nachts sliepen Charon en Rinku in een motel en ik in de auto omdat mijn geld weer eens op was. Het was zo'n 3 graden 's nachts en ik had alleen een handdoek om onder te slapen. Op het moment dat ik dacht dat ik dood zou vriezen heb ik alle kleren die ik kon vinden aangetrokken, waaronder mijn leren jas. Toen ging het wel weer. Op de een of andere manier hou ik van die momenten. Ik voel dan echt dat ik leef. Heel vreemd, en beter kan ik het niet uitleggen. Onderweg kwam ik mijn team van de powerboards tegen en Dave bood me een slaapplek in hun villa aan met de vraag of ik de volgende dag dan ook wilde werken. Ik hou van mijn werk dus dat was geen probleem. Na een potje bierpong ben ik daar op de bank in slaap gevallen en heb ik de volgende dag gewerkt. Het was heel gezellig.

De laatste tour die ik met Charon heb gedaan was in Alice Springs, het rode centrum van Australie. We hebben in drie dagen de Uluru, Kata Tjuta en Warrataka bezocht. 'S nachts sliepen we in een slaapzak op de grond naast een kampvuur. De sterren die ik daar heb gezien kunnen niets anders overtreffen. Ik voelde me zo klein onder die prachtige hemel. Je gedachten zwerven zo ver weg als je naar die donkere lucht en de miljoenen lichtpuntjes kijkt. De eerste nacht vroor het en heb ik het kouder gehad dan ooit en daar heb ik waarschijnlijk ook een fikse blaasontsteking opgelopen, maar het was absoluut de moeite waard. We hebben ook ontzettend veel dieren gezien, waaron de thorny devil en super mooie dingoes. Als je meer wil weten over wat ik van Uluru vond dan vertel ik dat liever persoonlijk, dat is te veel om op te noemen.

De reis met mijn opa was ook fantastisch. We zijn van Cairns naar Darwin gereden door de outback. We hebben werderom enorm veel dieren gezien en leuke Aussies ontmoet. In Larrimah kwamen we bij mensen die voor zieke of aangereden dieren zorgen. Ze hebben een enorme zoutwater krokodil en een mooie collectie slangen. Ik heb hun contact gegevens en hoop dat ik daar misschien stage kan lopen later.
Met opa was het heel gezellig. Ik was blij om familie om me heen te hebben. Links rijden was soms wat lastig voor hem, maar ook dat hebben we overleefd. We hebben dezelfde humor, dus dat zorgde voor veel grappige momenten.
De sterrenhemel waaronder we elke nacht sliepen was weer zo fantastisch mooi, omdat je echt in de middle of no where bent. Echt genieten.

Nou ik kan wel 3 boeken volschrijven over mijn jaar in Australie, maar nu is mijn internet op, dus ik sluit bij deze af. Nogmaals, als je de echte verhalen wil horen ben je meer dan welkom om ze persoonlijk van me te horen als ik terug ben.

Lots of love from Aus,
Nesa (my australian name ;) )

• 04 Juni 2013 - 08:04

Papa:

Hoi lieve Sterrin!
    Wat een mooi verslag,geweldig wat je allemaal mee maakt meid! That`s real life! :)
    Ik ben ook heel blij dat je in Australia Zoo bent geweest, want dit is heel lang je verlangen geweest.
    Ik zie er enorm naar uit om al die avonturen en belevingen van jou persoonlijk te horen!
    Nog een paar weekies aftellen....
    Je bent mijn Topper!! HVJ, Papa X