This is the land of my dreams
Blijf op de hoogte en volg Sterrin
31 Oktober 2012 | Australië, Freshwater
Normaal schrijf ik om de 2 weken een verslag, maar nu even eentje tussendoor. Ik kan gewoon niet geloven hoe mooi dit land is. Hoe langer ik hier ben hoe meer ik er van ga houden en hoe meer ik er tegenop zie om terug te gaan naar Nederland. Het lijkt me geweldig om iedereen weer te zien, maar ik weet nu al dat ik dit land zo ga missen.
Ik ben iemand die zich het meeste thuis voelt in de natuur. Hier ben ik dagelijks in de natuur en ik word er zo gelukkig van.
Het is zo onwerkelijk dat ik bijna dagelijks walvissen of dolfijnen voorbij mag zien zwemmen. Dat overal waar ik loop hagedissen wegschieten en prachtige cockatoos wegvliegen. Het is zo onbeschrijflijk mooi om de zee tegen de rotsen zien aan beuken en om de maan boven de oceaan te zien.
Een van de doelen die ik had gesteld voor deze reis was erachter zien te komen of dit land nou werkelijk zo mooi was als ik altijd had gedroomd. Had ik het niet geromantiseerd? Nu al, na 2 maanden hier te zijn, kan ik zeggen dat dit land mooier is dan ik ooit had kunnen dromen, dan ik ooit had kunnen bedenken. De passie die Steve mij heeft bijgebracht voor dit land wordt met de dag groter. De mensen, de cultuur, de taal, de natuur en bovenal de dieren maken me zo gelukkig.
De mensen staan hier gewoon anders in het leven en dat is niet meer dan logisch! Hier leven de mensen buiten en is genieten van het leven de hoofdzaak. In Nederland staat bij veel mensen het werk centraal en leeft met vooral binnen. Dat verschil moet er ook zijn want in Nederland is het gewoon veel kouder dan hier. Maar ik kan zo genieten van hoe de mensen hier tegen het leven aankijken. Lekker buiten zijn en genieten van al het moois dat God heeft gemaakt.
Ik kom er meer en meer achter dat mijn roeping bij Wildlife conservation ligt. Ik voel me zo intens gelukkig als ik bij de wilde dieren ben. Ik weet nog niet waar het me zal brengen maar dat ik met wilde dieren ga werken weet ik wel zeker. Ik vind het heerlijk om mensen te vertellen over de natuur en ze dingen uit te leggen over de mooie dieren. Door hier te zijn leer ik zo veel. Een van de dingen die ik het meest heb geleerd, ook in Nederland is: Observation is the key to wisdom. En ja, dat heb ik zelf bedacht :P Door te kijken naar wat er om je heen gebeurt; hoe de vogels hun prooi vangen, waar de hagedissen zich bevinden op welk tijdstip van de dag, en hoe de dolfijnen jagen leer je het allermeest! Zit gewoon eens stil en kijk naar wat er om je heen gebeurd. God heeft alles zo perfect gemaakt. Wat zou het toch fijn zijn om jullie in het echt al dit schoon te laten zien. Wie weet komt er ooit een dag, en zo niet dan moeten jullie het maar hebben van mijn vele verhalen.
Australia, how many dreams I dreamed about you
How many songs I sang about you
Still I could have never imagined the true beauty you have
I could have never imagined what True Blue really means
But you show me more,
every day
31 Oktober 2012 - 12:49
Mama:
Hi Lieve Ster, we hebben elkaar net nog een poos gesproken, maar ik wilde toch even zeggen hoe mooi en ontroerend ik je verslag vind! Super dat je je kleine dipje hebt overwonnen en doorgezet hebt. En daar nu de vruchten van plukt. Ik ben trots op jou!
Kus Mama -
31 Oktober 2012 - 18:34
Hester:
Mooi Sterr!
Ben zo blij dat je er echt zo van geniet :)
Ga zo door meissie, you deserve it
liefs -
31 Oktober 2012 - 22:10
Tante Ria:
Ha lieve Ster,
Mooi weer om te lezen hoe je geniet van de dieren en de natuur. Ik voel een emigratie aankomen..:)
Als Henk daar was geweest (en Emmaly !) dan wilden ze waarschijnlijk ook niet meer terug !
Geniet er maar lekker van hoor. Nog bedankt voor je lieve mail aan Henk. Hij was er blij mee.
Liefs van ons allemaal uit Hasselt. -
31 Oktober 2012 - 22:37
Oma:
Lieve Sterrin, ontroerend mooi jouw verslag.. Weet je, zo voel ik het ook altijd als ik door de natuur wandel. Bij voorkeur wandel ik met z'n tweeën, weinig praten. Dan zuig je de omgeving op, word je één met de schepping als het ware. Fijn dat jij dat ook zo kunt voelen . . .
Dikke knuffel, oma -
02 November 2012 - 23:08
Papa:
Wauw Sterrin!
Te gek je passie en enthousiasme voor Gods perfecte schepping. Blijft ons verbazen!!!
Je droom is werkelijkheid aan het worden en meer dan dat. :)
In jou geweldige manier van schrijven neem je ons al een beetje mee in dit prachtige land!
Wat fijn dat je dagelijks weer nieuwe ontdekkingen doet en dat je juist hiervan zo gelukkig wordt.
Liefs Papa -
14 November 2012 - 18:50
Jan Van Omie:
Hallo Ster,
Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt en dat alles goed is!
Ik had ook al het e.e.a. gehoord van je vader.
Heel veel plezier en succes daar!
Groetjes Jan van Omie -
15 November 2012 - 09:32
Henk Smalbrugge:
Hoi Sterrin ,
Wat super dat je zo aan het genieten bent,ik wou dat ik bij je kon zijn maar als ik je verhaal lees dan ben ik als het ware daar.
Het is mooi om te ervaren dat het leven daar heel anders is dan in nederlnd ,ik denk dat ik mij daar ook helemaal thuis zou voelen.
Heb tante Ria al vele keren voorgesteld om te gaan emigreren maar ik krijg haar niet zo ver.
Hier in nederland is alles zo gestrest je komt vaak tijd tekort om van de belangrijke dingen in het leven te genieten.
De mensen komen niet tot rust door alle gejaagdheid ,ik wordt vaak gek van van al dat gestress
En trek dan mijn loopschoenen aan om moment van de dag tot mij zelf te komen om alles een plek te geven en te genieten van de rust.
Fijn Sterrin dat je het zo naar je zin hebt ,blijf genieten en probeer zoveel mogelijk te ontdekken wat jou ding is.
Dat je daar nu zit dat heeft zo moeten zijn om bepaalde dingen van je zelf te ontdekken wat je nu echt mooi vind en wil gaan doen zoals met wilde dieren te gaan werken (ECHT TE GEK).
Sorry dat ik zo laat reageer maar ik wordt ook helemaal opgeslokt in alle hecktiek.
Ik ga nu maar lekker lopen om weer tot rust te komen en mij voor te bereiden naar de volgende wedstrijd.
Sterrin blijf genieten ,
LIEFS,
Ome Henk -
16 November 2012 - 22:52
Salome:
Hey zus!
Wat super joun verhaal!
Ik hoop alleen wel dat je terug komt en niet voor altijd daar wilt zíjn,
Want dan moeten we je nog langer missen!
Maar wel super dat je het daar zo naar je zin hebt!
Doe voorzichtig en kom wel weer heel thuis ^^
Ik spreekje xxx liefs.
19 November 2012 - 21:51
Anja:
Lieve Sterrin,
Mooi blog joh! Heerlijk dat je zo geniet van al het moois.
Dat zal dan vast ook een geweldige reis worden als je straks klaar bent met werken!
Veel liefs van ons uit Rijssen. God bless!
Anja